söndag, april 07, 2013

"Du och din jävla frulle!" - ett startskott för ännu en frukostblogg


Jag älskar frukost. Jättemycket. 
Det är ingen ny grej det här med att fotografera den perfekta frukosten, sina solrosfrallor och löskokta ägg på loppisfyndat porslin med blomstermönster på i pastell-färger. Överallt - bloggar, Instagram, Facebook, Flickr mm hittar vi de där bilderna på de frukostarna som ska se så spontana och självklara ut, när man i själva verket kämpat i en halvtimme för att först komma på vad man ska äta, sedan ännu en halvtimme för att rota fram rätta tillbehören, porslinet, rätt placering vid köksbordet där det naturliga ljuset ska falla perfekt på måltiden. Icke förglömma de obekväma ställningarna man ibland står i för att få med allt i bilden.
Ja, ni vet allt det där och ni får bilderna själva i huvudet. 

Det är inget fel med de där frukostuppläggen. Jag älskar dem. Jag tycker det är göörfint och kan sitta hur länge som helst på Flickr och inspireras. 
Camilla Sundberg hade en gång i tiden den finaste bloggen jag någonsin beskådat, 365daysofbreakfast. Faen vad jag många gånger per dag jag checkade in den. Kollade i arkiven, flera år tillbaka och ville bara ha mer och mer. Hur har hon fått det ljuset? Har hon redigerat den på det viset, eller kanske så? Eller?
Sandra Beijers Niotillfem blogg likaså. Frukostporr, som man ibland säger har jag hört.

Jag instagram:ar alltid min frukost. 
Tycker det är göörkul att lägga upp det snyggt och använda udda porslin i olika färger. 
Men, det skiter sig ganska ofta på en grej...
...jag varierar mig aldrig. Aldrig. 
Müsli. Russin. Lite mer müsli. Ännu mer russin. 
Müsli.
Russin.
Faen vad gott det är.
Om det skulle vara så att müslin är slut eller jag har lite mer tid på mig så brukar jag koka havregrynsgröt också. Massa russin på det också, naturligtvis. Så mycket att man knappt ser den bleka och gryniga gröten under.


Så, för att mina followers på Instagram inte ska tröttna på mig alltför mycket brukar jag skriva utförliga och hyfsat långa bildtexter till varje frukostbild. Det kan handla om vad som helst, allt i från vem jag äter frukosten med, mina drömmar jag haft under natten, vad som hände strax efter jag gått upp, funderingar och undringar kring livet, korta dikter, framtidsplaner, varför jag äter det jag gör och vad som kommer att hända under dagen.  
Sånt tycker jag är skoj.
Andra...tycker inte det.

"Du och din jävla frulle!"
"Jag är trött på dina fucking müslibilder på Instagram nu!"
Hopp. Synd.
Men...jag är glad ändå! Tihi.

Nu tar jag det hela ett steg längre och har därmed fortsatt på mina gamla jsvin-blogg som hamnat i skuggan ett bra tag efter att jag började på Göteborg Nonstop (kolla gärna in den, då blir jag göörglad!). 


 När jag skriver det här går på jag på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och studerar Foto och Dokumentation. Jag har bara knappt två månader kvar på den här skolan eftersom min kurs är på endast en termin. Ibland åker jag hem till mamma på helgerna, hon bor i Sollebrunn och har alltid burkar med torkade frukter, müsli och havregryn i skåpen - jag älskar't. Hon förstår.
Äter jag inte frukost på skolan eller hemma i byn kan det hända att jag sover över hos vänner och bekanta, kanske någon hotellfrukost ibland om man är borta i tjottahejti eller...ja, där man vaknar upp helt enkelt. Frukost ska jag ha, no matter where I am. Punkt.
Så, nu får ni hänga med om ni vill och lära känna mina morgonrutiner och vänner och...min müsli.


Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

Inga kommentarer: