onsdag, juni 27, 2012

Tack för den här gången, Jörlanda

Jag vaknade upp i min egen säng imorse.
Hemma i byn igen. Känns både skönt och lite vemodigt. Vi hade det så skönt där ute i Jörlanda, även om det regnade en hel del.
Tänkte visa några bilder från vår tid där ute, tagna med min iPhone och genom Instagram.
Följ mig där föresten - Jsvin heter jag.
Snart ska jag börja fotografera "på riktigt" igen med min systemkamera. Den bara väntar på mig, och jag på den.Louie och jag lämnade Sollebrunn på onsdagen, efter att vi båda hade slutat jobbet.
Som färdkost köpte vi med oss morotsjuice och kexchoklad,
för att sedan äta lunch på världens bästa sushihak som ligger i Alingsås. Vi är där så ofta att de har börjat känna igen oss...
"Ni vill ha det vanliga. Alovera-dryck på det också?"Sedan fortsatte resan mot Göteborg. Jag var taggad.
Louie åkte i förväg mot Stenungsund medan jag åkte åt andra hållet för att plocka upp Mattias som jag tidigare hade raggat med till klipporna via sms.Resan dit tog ungefär 2 timmar. Det gjorde inget, det fanns så mycket fint att titta på genom tåg- och bussrutorna. Vädret var perfekt och solen sken från blå himmel.Framme i Stenungsund "kluckade" vågorna mot klipporna. Våran trio satte oss ned, tittade på segelbåtar, pratade, drack goda drycker och åt bulle. Killen på Coop hade sugmärken på halsen och sa att "det är förjävligt när ens flickvänner ska betala".Dagen därpå var lika fin vädermässigt. Den här gången cirkulerade Louie och jag på Stenungsund och torg. Tittade i affären, på båtar, solade och åt den finaste och godaste mjukglassen som tänkas kan.
Samma kväll åkte jag in till Göteborg för att ha klubbkväll på Kontiki. Stannade kvar två nätter hos Mattias för att fira midsommar inne i stan med några vänner på tredje långgatan.På midsommardagen vaknar jag upp brevid Mattias. Sista gången på sisådär två veckor då han dagen därpå skulle till Tokyo.
Vi säger hej då, kramas lite hårdare och fler gånger än vanligt innan jag tog mig vidare till centralstationen. Jag är trött, hamnar på fel spårvagn och får åka tillbaka med två andra vagnar. Till slut hamnar jag på rätt buss mot Jörlanda och Anders hus igen.Louie åkte hem till Sollebrunn dagen innan midsommar för att jobba. Det regnade en massa de dagarna hon var borta och då det är tre kilometer ner till lanthandeln ville jag inte gå ut och bli blöt. Hittade lite turkisk youghurt, ägg, russin och couscous i skafferit och lyckades överleva tills hon kom hem två dagar efter midsommar.Hon hade köpt med sig glass, chokladsås och krossad ananas. Lite kex och brieost från den kvällen Mattias var på besök fanns kvar också. Vi åt, drack Pabst Blue Ribbon , hoppade på Anders pilatesboll och lyssnade på massa musik hela kvällen lång. Syster och jag.Regnet fortsatte, men då Louie har tagit körkort behövde vi inte längre oroa oss för att bli blöta av att gå ner och handla. På bilden till höger försöker Louie navigera sig till bensinstationen i Stora Höga.Anders har en stor Land Rover. Ser ut som en megasafaribil. Det känns coolt att ta sig fram på småvägarna med den och få alla andra bilar att flytta på sig för en. Eller som en vän till mig uppe i norr, som också skaffat en liknande bil, skrev på Facebook häromdagen:
"Om vi krockar är du DU och inte JAG som blir ledsen!"Anders kom hem natten till onsdagen, kl 01:00. På morgonen vaknade man av att solljuset sipprade in genom bokskogen och in genom fönstren i gäststugan där vi låg och sov. Katterna Linn och Dino var också fina den här morgonen.Frukosten serverades på en solig altan,
och sedan var det tack och hej till havsluften, katterna, bokskog och pilatesbollen.
För den här gången.

Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

Inga kommentarer: