måndag, juli 04, 2011

Veckans igångsättare

"Det är måndagmorgon,
och mitt huvud känns så tuuungt..."

Japp, så var det dags för en ny vecka. Måndagmorgon börjar numera redan klockan 04:00 för min del då väckarklocka ringer. Jag stiger upp, äter russinfrulle och dricker en kaffe innan jag får skjuts ner till busstationen i byn. Med andra ord; morgonsändning i Radio 88 Partille är på gång.På bussen mot Alingsås träffade jag två gamla klasskamrater; Sara Olsson och Louie Johansson. Vi gick i samma grundskoleklass, men skiljdes åt i gymnasiet. De valde omvårdnadsprogrammet och jag medieprogrammet. Nu är de båda undersköterskor på Alingsås Lassarett.
Vi skiljs åt på bussterminalen. De gick till sitt jobb och jag hoppade på tåget i Partille.Framme i Sävedalen och radiostudion kl 07:30. Laddar inför sändningen. Packar upp skivor och kokar kaffe till mig själv.Ställer in knappar och förbereder vinylskivorna som senare skulle rulla i programmet. Den här morgonen spelade jag bl a Nature, Led Zeppelin, T-Rex, Slade, Elvis och annat bra.Det blev även lite tung-gung från Göteborg då jag valde att spela både Graveyard och Transwagon.Ja, det blir så ibland.Klockan 10:00 var jag klar med min sändning. Efteråt träffade jag två radiokollegor på stationen. Vi pratade teknik och musik; vardagsmat för radionördar.
Efteråt gick jag till köpcentrumet Allum som ligger i Partille. Jag köpte ett par vida 70-talsjeans (något ni får kolla in en annan dag. Imorgon?) och en tröja på H&M's jätterea.

Klockan 14:00 satt jag på ett tåg mot Alingsås. Jag skulle träffa en kompis.Oscar och jag lärde känna varadnra när vi hade körsång ihop under det inviduella valet på Alströmergymnasiet. Vi hade bestämt tid för en fika och pratstund i Alinsgås.Vi satte oss på Coffee House. Åt och drack kaffe. Pratade strunt och allvar.
En väldigt skön måndageftermiddag, helt enkelt.

Ikväll laddar jag inför morgondagens DJ-tur på Henriksberg.
Kom dit vettja, Late Night Club på takterassen med mig i DJ-båset.
Vi ses!

Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara säga tack för att du skriver om oss i din blogg och för att du lirar oss på sköna radio 88, känns roligt!

mvh
Erik, Transwagon

Anonym sa...

Gillar dina foton också, vi vill ha lite nya pressbilder och letar efter en fotograf, hittade ingen mejladress på din sida. Om du är intresserad, kontakta mig via, erik@transwagon.se.

Mvh
Erik