söndag, maj 27, 2012

"If Chicken Little tells you that the sky is falling, Even if it wasn't would you still come crawling back..."

Jag är ingen expert i köket. Jag är oftast den som står för för- och efterarbetet med matlagningen; såsom duka fram, plocka av, torka bord och sätta på "kaffe på maten"-kaffet.
Kanske låter jag lite bortskämd när jag är van att andra lagar mat till mig. Det handlar inte om att jag inte tycker det är kul att stå framför spisen, utan det har bara inte blivit så.Häromdagen lyckades jag förvåna mig själv med att göra en jättegod kycklingsoppa jag hittade av en slump.
Som man brukar göra när man ska komma på något att laga; ställer sig framför kylskåpet och målar upp en bild över hur mycket goda grejer man har där inne. Man öppnar, men bilden man hade i sitt inre överensstämmmer inte med verkligheten.
Stänger, öppnar igen och... jamen se där, matlagningsgrädde går ju att använda till allt.
På baksidan av förpackningen hittade jag då detta recept.Det skulle vara både curry och äpple i. Curry får mig att tänka tillbaka på skolmatsalen (jag vet, det är skillnad på curry och skol-curry, men ändå känns det lite njaoe...) och frukt i mat är jag också lite tveksam till.
Men jag testade......och det blev göörgott. Strödde över lite torkad persilja och ringblommor för att göra det tv-snyggt.
Receptet hittar du här!
Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

1 kommentar:

Cicci sa...

tv-snyggt? blogg-snyggt! och jädrans va snyggt det ser ut!