onsdag, augusti 15, 2012

Alice Cooper @ Liseberg

Och så kom den där dagen,
då Alice Cooper äntrade staden.Det var en fantastiskt fin kväll på Liseberg.
Nog kände jag en viss nervositet, men framförallt förväntan inför vad som komma skulle - jag hade ju faktiskt fått fotopass och skulle få fotografera en utav de absolut största i hårdrockens historia. Eller...musikens historia överhuvudtaget. Största i historien kanske? Den största. Ääh...Jag orienterade mig fram och tittade på folk som låg här och var.
Svårt att tro att det skulle vara en konsert med Alice. Kanske två, tre svartmålade fans fanns att se i publiken, och med bara 1,5 timme kvar till konserten var det fortfarande glest vid staketet längst fram. Lite skillnad jämfört med ett par år sedan då Alice spelade i Lisebergshallen och folk började köa redan kl 11:00 på förmiddagen för konserten som skulle börja vid 21:00 i Lisebergshallen.Hej kamerafamiljen!Där framme vid scenen hittade jag en radiokollega från 88, Johanna!Hon ville posa framför kameran tillsammans med sina vänner......men de fick de inte göra hur länge som helst eftersom jag skulle gå och förbereda mig innanför staketet och hämta ut mitt pass.Osch, osch, osch...Åsså bara kom han där; Good Ol' Alice. Nästan 70 bast, men låter och ser precis likadan ut (nästan) som för 40 år sedan när gruppen bildades.Fanskap.Okey, jag tar tillbaka det jag påpekade om att det var lite folk framför scenen. Efter mina två låtar jag fick på mig att fotografera Alice från diket var det tillbaka ut i publikhavet. Ställde mig på en bänk och blickade ut; världens största hav av människor. För att vara Liseberg i alla fall.
22 000. Tjugotvåtusen stycken människor.
Shit on the pitt asså.


Om ni vill se mer bilder från Alice Cooper
tycker jag att ni ska komma och kolla in min fotoutställning som börjar den 20 augusti på Musikens Hus i Göteborg. Där kommer Alice, The Darkness, Rival Sons, Soundtrack of Our Lives och många, många fler fotografier att hänga.
Kolla in det vettja!

Puss och kram, fred och kärlek // Josefine1 kommentar:

Hans Majestät sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.