lördag, augusti 06, 2011

Varning på stan

I fredags åkte jag in till Göteborg för fjärde gången under en och samma vecka.Den här gången följde Louie med. Vi åt lunch på ett ställe som hette Soppdags som ligger på Magasingatan.
På grund av skylten trodde jag länge att de hette "Soppa & Sunt", men det sitter lite olika skyltar med ordet "Soppa" i sig utanför stället så det var inte helt lätt att veta.
Nåja, vi hittade dit i alla fall.Inredningen gick i solgula och oranga färger. Jättemycket växter och målningar som gav en italiensk känsla.

Louie och jag satte oss längst in och åt varsin soppa. Det fanns tre att välja på; tomatsoppa, thaisoppa med kokosmjölk och linser samt en avokado- och ärtsoppa.
Vi hade gärna smakat på alla tre. Louie och jag beslutades oss för att prova thai- och tomatsoppan. Vi smakade av varandras och gav tummarna upp.Salladsbuffé fanns det också.Efter lunchen gick vi och kollade i lite olika butiker som låg intill. Pop Boutique besökte jag första gången i maj det här året, och besöker sen dess alltid den affären när jag är inne i Göteborg.Jag skulle kunna köpa alla deras klänningar, kjolar, skjortor och skor de har där, känner jag.
Allt går i blommigt och übergulle-gull-60tals stil.Vi lämnade butiken tomhänta och fortsatte på magasingatan. En snygg cykel fångade vår uppmärksamhet...... å naturligtvis var det Prickig Katt vi hamnade hos.Färger, glatt, ljust, "more is more"-stil och tjusigt.
Prickig Katt är lite som ett museum. Man bara går runt och tittar och facshineras av allt, sen är det sällan man faktiskt köper något. Det är bara kul att gå omkring och hamna i någon annan barnslig värld för en stund.Vidare. Vi hamnade på MUG, en musikaffär där man önskar att man kunde spela allt och alla instrument.Louie hittade några gitarrer som var lagom stora för henne och jag ett digitalt trumset. Vi spelade lite på olika grejer och började peka på sånt vi ville ha.
En djembetrumma och banjo står på önskelistan.Ner för trapporna igen......och ut i regnet.Sen en tid tillbaka har vi pratat om att gå till en skivbutik som heter Vinylium. När vi äntligen hittade dit var det sommarstängt......så vi gick tillbaka i regnet och vidare mot Andra Långgatan. Vi fikade på Dirty Records. De har goda bullar och smurrigt kaffe. Surdegsbröden är också inte dumma.
Förr hade de även vegetariska hamburgare, men de har slutat med dem nu. U-hu...Louie och jag satt en stund. Pratade, drack kaffe och smulade pärlsocker.Vi kollade skivor. Louie tyckte jag skulle köpa en skiva till henne med John Mayall.
Nu står den i min skivhylla tillsammans med Rolling Stones Exile on main street som jag köpte i samma veva.

Lite tommare plånbok, men desto fetare och rikare skivsamling.


Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

2 kommentarer:

Tomas sa...

Det finns inget som heter "för mycket" när det handlar om att lägga pengar på kultur!!

Anonym sa...

Den där soppresturangen är Najs! :D

ps: det här med olaglig nedladdning är inget problem för skivbranchen så länge du finns! Du lär köpa för mer än alla tankar! ;)

// Jonatan