lördag, november 19, 2011

Gröna blad och glada barn, rå fisk och röda bär

Samtidigt som de nakna träden varjar lätt i höstvinden och brasans låga brinner så gör vi en liten, liten tillbakablick på några mycket minnesvärda dagar från den gångna sommaren 2011.Studenten.
Mina klasskamrater och jag säger inte mycker mer än "Öööööööh! Fy fan vad vi är bra!" den 1 juni. Vi skrattar, gråter, skriker, jublar, sjunger och njuter av att inte veta ett skit om vad framtiden har att erbjuda.
"Idag redlös, imorgon arbetslös!" sa vi.
Numera hänger min studentmössa uppe på väggen. Massa små konstiga och roliga kommentarer från mina vänner står skrivet i den. Någon har målat ett hjärta, en annan en såkallad smile" och den tredje en pussmun. Känns bra.En underbar dag!Bara några dagar efter studenten firar jag min nittonde födelsedag.Mamma, Louie och jag äter geggig födelsedagtårta med massa ätbara blommor på. Utanför fönstret regnade det.Men det gjorde inte så mycket. Dagen därpå firade min syster Louie och jag min födelsedag ännu mer då jag hade fått en övernattning i Göteborg.Vi bodde på Hotell Heden. Världens skönaste och finaste!Självklart åt vi god mat också. Fin-sushi på uteserveringen på Sushi Yama, precis framför Stybord Babord som spelade massa Håkan Hellström låtar. Det var så fint och somrigt.Senare på kvällen drack vi Buddweiser och gick till Liseberg för att kolla på Johnossi som spelade på Stora Scenen. Vi dansade och sjöng med så gott det gick i de låtarna vi kände igen.Ännu senare, göteborgsbandet Charaz spelade på Sticky Fingers. Någon app-makare bjöd på dyr, äcklig champang för 900:-. Jösses.
En konstig, men väldigt väldigt bra sommardag.En annan gång åt vi sushi på en annan uteservering i en annan del av stan.På eftermiddagen gick vi till Slottskogen med våra kollegor och vänner på Rockhouse, Martin och Tore.Vi drack folköl och åt en ny marabouchoklad med smak av banan.
Efter det gick vi hem till Martin i majorna och kollade på en dokumentärfilm om en helt vansinnig och sinnessjuk punkare. Kommer inte ihåg just nu vad han hette, men det var nog någet av det värsta jag sett. Usch och blä.
Trots punkarn - åh så skön och spontan dag vi hade i gröngräset.Vår vän Anders lämnade sitt hem på Toröd, utanför Stengunssund, och lämnade kvar oss som husvakter. Vi tog hand om hans katter och åt glass och konserverad ananas ur finglas mest hela dagarna.Ibland åkte vi in till Stenungsund också. Satte oss på klipporna och åt, ja - sushi.


När Anders kom hem igen gjorde vi en bärtårta.Slutligen; somarens första dopp. Det var någon gång ibörjan av juni. Mamma, Louie och jag hade åkt till Dalens Damm, strax utanför Sollebrunn, med termoskaffe och bullar. Jag hade inga badkläder, men bestämde mig ändå för att hoppa i.Det var skönt, även om jag ser lite frusen ut.
Sådär ja, det var några minnesvärda stunder från min sommar!


Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

Inga kommentarer: