torsdag, maj 06, 2010

En härlig torsdagMarie-Louise Lindahl och Louise Johansson

Japp, då var det torsdag. Jag har haft en härlig dag tillsammans med Marie-Louise och Louise i Alingsås. Vi tog en fika på Gårdscafeet och satt och pratade i närmare två timmar. Det blir alltid så när vi är ute. Käften går i ett på oss alla tre. Det är skönt.

Jag slutade redan klockan 10:00. Marre och Louise slutade kl 13:00, så det var bara att vänta. Jag hade bokat tid i studion. Nu kunde jag få chansen att lära mig lite mer om hur det fungerar osv. Jag haft försökt ett antal gånger, men har misslyckats varenda gång.
Jag använde Elin som modell. Hon var duktig och posade vant framför kameran. Jag slänger upp lite bilder. Kan var kul att kolla på.
När Marie-Louise och Louie hade slutat skiljdes jag och Elin åt. Hon skulle gå till bilskolan för att övningköra och jag skulle fika med de andra två. Tack och hej.

Klockan 15:30 var jag hemma i Sollebrunn igen. Mamma hämtade mig som vanligt vid bussen. Med sig hade hon ett brev till mig. Från Alingsås Kommun. Jag öppnade och rubriken löd:
"Du är erbjuden Sommarjobb!"
Hallelujah, kände jag. När det visade sig att jag skulle jobba på Bjärkegården, Vård och omsorg, här nere i byn blev jag lite fundersam. Det var en ruta som jag inte kryssade i som villig att jobba inom när jag sökte sommarjobb. Men...vatusan, det är ett jobb. Vi behöver pengar mer än någonsin och det är inte så långa arbetsttider. Jag tackade ja.

Som om inte det vore nog är jag dessutom erbjuden ett jobb som fotograf på Event och Ungdomcentret i Alingsås. Det är en helkväll för bara tjejer. De ska bli sminkade, stylade och därefter bli fotograferade i studion. Det var en av anledningarna till att jag ville plåta i studion idag också - jag måste lära mig det. Jag vill lära mig det. Jag ska lära mig det. Så, det kan nog bli intressant. Önska mig lycka till.

Jag tackar för denna fina torsdag så hörs och störs vi inom en snar framtid igen! Imorgon blir det inspelning av vår novellfilm i skolan. Det ska bli trevligt.


2 kommentarer:

ulrika sa...

Hej Josefine!
Kul att läsa (och se) din blogg!
KOmmer att kolla då och då, bara för att det är kul!
Hoppas allt är bra med dig! Kör på och var rädd om dig!
Kram, Ulrika (Joacims mamma)

Josefine sa...

Åh, Hej!
Vad roligt att du läser. Nu blev jag jätteglad.
Det är kanon. Jag har aldrig mått såhär bra. Hoppas att ni också har det bra där borta. Hälsa gänget så gott! Tänker på er med jämna mellanrum.
Mvh Jo.