lördag, maj 15, 2010

Satuday day live special
Kaffet är laddat och vaniljsåsen är vispad. Nu väntar vi bara på rabarberpajen som står inne i ugnen.
Det har varit en mycket skön dag idag. Imorse vid 10-tiden var jag och mamma ute i skogen och eldade och renasade i skogen. Regnet öste ner men luften var härlig. Det luktade sommar. Vattendropparna från himlen störde inte. Det var bara skönt.
När klockan var 12 gick vi in och drack varsin kopp kaffe och åt en smörgås. Vi båda luktade rök. God rök, inte såndär rök som man luktar när man röker cigaretter. Det var...god rök.

Louie var och jobbade. Klockan gick och när den blev 16:00 kom hon hem. Vi åt fisk. Torsk tror jag, och musslor i sås. Stekt svamp och kokt potatis till det. Gott. På tv:n visade repris av tvprogrammet Arga Snickaren.

Efter middagen åkte vi ner till Gräfsnäs. Men innan det ville Louie stanna på ICA för att köpa choklad. Det blev dock jag som fick gå in och handla. Hon blev sur på mig för att jag bara köpte en, och inte två chokladkakor.
I Gräfsnäs fotograferade vi vitsippor, regn, bryggor, ormar och ankor. Det var fint. Grönt överallt. Mor- och farföräldrar (heter det så när det är plural? Man kan ju inte säga morfarar eller mormorar. Det är bara sånt man säger, inte skriver.) och deras barnbarn lekte på lekplatsen och lekte i vattnet.

Skön dag. Sommaren är påväg. Jag är glad och pigg. Känns tryggt att det bara är söndag imorgon.
Jag är kär.

3 kommentarer:

KristianPhoto sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elin Ekman Fritzell sa...

Regniga skogar, det är något hemtrevligt med det på något vis, så typiskt Sverige. :)

Josefine sa...

Förlåt mig Kristian. Jag råkade ta bort ditt inlägg. Vet inte hur, men det bah försvann. Bli inte sur på mig.