torsdag, januari 26, 2012

Ett litet kliv för mänskligheten - ett stort kliv för Josefine

Såhär såg min tisdag ut.
Jag äter frukost för mig själv i köket. Jag var inte på det allra piggaste humöret och åt i slowmotion av min russinfrulle. Om jag bara hade fått en fjärdedel av Kodjos energi från P3's morgonpass som rullade i bakgrunden till min frukoststund hade jag varit superspeedad för en vecka framöver.Efter frukosten gör jag som så många gånger förr; sätter jag mig på en buss mot Alingsås, där jag väntar på tåget mot Göteborg.Jag landar på centralstationen där folk sprang om varandra precis som vanligt. Känner att jag borde ha en centralstationen-dagbok och skriva om allt det jag ser på stationen, så många gånger som jag klivit av och gått på där.Jag tar en spårvagn vidare mot avenyn. Promenerar upp längs gatan och kliver in på Stadsbiblioteket. Hade tänkt låna mängder med skivor och några böcker, men innan jag började mitt letande satte jag mig i caféet med en kaffe och en tidning jag köpt dagen innan.Med tre våningar och ett sånt stort utbud på biblioteket så fastnade jag bland alla skivor, böcker och tidnignar. Först två timmar senare klev jag ut med en tung väska av medlånade ting. Ifrån avenyn fortsatte jag mot korsvägen och uppför carlanders för att träffa Mattias......som överraskade mig med en ros i dörren när jag kom!
Shit on the pitt vad jag tycker om dig-känslorna tog över och jag blev nästan lite rörd till tårar.Efter ett lunchintag hemma hos Mattias bestämde vi oss för att kolla läget i lite affärer i stan, som Holmens Second Hand.Hello gorgeous.Det blev en tur nere i city, och när mörkret hade lagt sig återvände vi till Mattias place för att göra middag.
Ser ni, jag har tagit det ultimata vuxen-klivet och har nu vågat prova på rårörda lingon till köttbullar. Ta-dah...
Okej, jag vet - det är inte big deal egentligen, men för mig är det ett väldans stort steg asså. Det tog bara sisådär 20 år våga prova.Thank you and good night, Bowie.Morgonen därpå fortsätter jag på lingonspåret, den här gången på gröten.
Havregryngsgröt är underskattat. Väldigt underskattat.Efter frukosten var vi laddad för äventyr ute på stan.
Mattias och jag tog en svänd till Beyonde Retro......innan vi fortsatte mot spårvagnarna för att utföra ett viktigt uppdrag Mattias hade fått av sin kompis Fredrick i deras podcast-show. Kolla in dem här föresten!"Du ska åka någonstans med en spårvagn där du aldrig varit förr!" var uppdraget.
Spårvagn nummer elva, hållplats Komettorget.Mattias dokumenterade allt väldigt noga med sin iPhone under resans gång.Målet. Här är det, komettorget i Bergsjön.
Hum..."Ja...vad ska jag säga? Jag hör sirener. Det här känns inte bra. Det finns ingenstans att ta vägen..."Nej, Komettorget och Bergsjön var inte våran grej, men nog slutförde vi uppdraget. Gillar ni Kumla-dialekt och vill veta sanningen bakom Komettorget kan ni lyssna på resultatet av inspelningen och podcast-sändningen här.
Vi avrundade kvällen på en jättefin pastarestaurang i stan med god mat och dryck.
Fin avslut på två bra dagar.

Senare i veckan väntade spelning på Henriksberg och en katastrof-fest på Rio Rio. Mer om det senare.

Puss och kram, fred och kärlek // JosefineInga kommentarer: