lördag, april 17, 2010

UKM Lördag 17 april


God Morgon, UKM...
Lördagen började med en rejäl frukost
- havregrynsgröt och några kilo russin och valnötter.

Tänk att man kan bli så fruktansvärt trött och grinig av att bara stå upp en hel dag.

UKM är avklarat för den här helgen. Under lördagen ställde kulturintresserade ungdomar från Alingsås ut sina verk i Palladium. På scenen var det både band och solister samt en stor dansgrupp. Ute i "gallerian" ställde några ut fotografier, teckningar, poesi mm. Jag hängde upp mina fotografier.
Vi hade samling kl 10:00. Kl 13:00 skulle allmänheten få komma in och titta på våra grejer. Jag hade problem med att få upp mina bilder ibörjan. Jag kan spika i väggar och det där, men jag hade ingen som helst fantasi eller aning om hur bilderna skulle sitta. Huvudet var inte med, inte på hela dagen faktiskt. Det blev snett, jag gjorde om, gjorde fel, ångrade mig... fan också.

Som tur var kom England, eller Britta som hon egentligen heter, och hjälpte mig. Hon var en av arrangörerna för UKM och är lite av en "känd" Alingsåsprofil. Alla vet liksom vem England är. Hon är snäll. Hon fick hjälpa mig, komma med ideer och tillsammans lyckades vi sätta upp mina bilder på ett ganska tjusigt sätt. Tackar för det.


Klockan var 10:45. Det var alltså bara att vänta till kl 13:00 på att folket skulle "strömma in". Eller, tja. Det hoppades vi på iallafall.
Lunchen kom från Smörgåsspecialisten. Laxsallad. Gott var det.

Sen kom folk, unga och gamla. Skolbarn och advokater. Lite blandat sådär. Det var kul. Man fick liksom känna på hur det är att ha en utställning. Jag stod där vid min vägg och mina bilder och såg nöjd ut.
Det var oväntat många som kom fram och berömde mina bilder. Det gjorde mig jätteglad. Jag blir så peppad och motiverad till att fortsätta fotografera och göra det jag tycker är kul. Små ord kan göra en så jädra glad.

Det blev en heldag med musik och konst på Palladium. Folk kom och gick. Vi kom, sågs och segrade. Det finns inte så mycket detaljer att berätta om UKM, det var bara en lite tillställning i Alingsås. Jag borde egentligen ha bloggat om förberedelserna, tankar och känslor kring det hela men... det var liksom inte så mycket. Allt gick så fort och jag hann knappt med själv. Tyvärr tog jag inga kort under dagen, vilket jag nu ångrar. Men, jaja...
Nu är det måndag och allt är över. Eller, tja... för den här gången. Frågan är bara vad "konstjuryn" säger, som har uppgiften att skicka vidare ett band/en artist och en konstnär vidare till riksfinalen i UKM där hela Sverige tävlar.
Mhm... kan bli intressant...

Inga kommentarer: