fredag, december 30, 2011

"Det är till och med kul att spela Sten, sax, påse med dig!"

Hallå, hallå...
fredagkväll och jag sitter i skräddarställning i kontorsstolen framför datorn. Louie har lånat min Laptop och kollar garderober till sitt lilla torp ute i skogen. Känns konstigt att hon faktiskt kan flytta dit snart...
På tal om att flytta och bo,
de senaste dagarna har jag bott lite i Göteborg. Tänkte visa hur det såg ut.Onsdagmorgon. Jag sitter på en buss mot Alingsås. Louie låg och sov när jag åkte. Skickade ett "Hej Då!"-sms till henne och sa att jag skulle ta igen mitt avsked en annan gång. Hon svarade med pussmunnar och gullegulle-svinhälsningar.Framme i Göteborg styrde jag mina steg mot Brunos Café......för att säga hej till Cecilia. Hon åt inget äpple den här gången, utan drack rött chaite.Jag hade en julklapp till henne.
På de här bilderna ser hon ju ganska glad ut. I själva verket säger hon
"Amäh du och din jävla kamera!"
Ja, mina jävla fucking underbara fina och fantastiska kamera.Efter julklappsöppningen tackade jag för mig och gick vidare.Jag gick till en busskur och väntade på min buss mot mannen, myten......Mattias, som satt och sprättade upp en orange uniform han hade fyndat när han var hemma i Kumla över jul.Det var ett tag sedan vi sågs, så det kändes fin att få gunga i hans gungstolar och titta på hans Bowie-tavla på väggen.
Här pratar han med en sjuk Robin i telefon i en paus från matlagningen.Det känns som jag bara kommer och äter upp hans mat hemma hos honom.
Jag kommer nog få ge igen en vacker dag och bjuda på dundermiddagen allan alltså.
Får se om jag slår hans enchiladas. Nomnom...På kvällen styrde vi upp en liten myskväll med vin, kex, oliver och olika ostar. Kände oss sådär "tv-serie/film-snygga" på något sätt.
Dessutom fick jag äntligen se en hel film; A Clockwork Orange. Nu vet jag vem den där läbbiga Alex är som många klär ut sig till på Halloween.Morgonen därpå går vi upp lite väl sent. Äter frukost samtidigt som Christer i P3 sätter igång. Gosh...Men vad gjorde väl det när Mattias hade köpt müsli med russin och frukt i?
Nu kan jag vara lugn i fortsättningen när jag hälsar på honom.Ja just det, jag fick julklappar av honom också!
Världens gosigaste och snyggaste raggsockar och vantar.
Väldigt exklusiva sådana, som ni ser...Med vantarna på var vi redo för att bege oss ut på stan och fynda lite på mellandagsrean.Vi gick till lite olika affärer kring NK och Nordstan.Vi fyndade inget på rean, men köpte ändå en lite kläder och hårprodukter.Efter vår tur på stan blev vi båda sugna på rå fisk och ris.
Vi köpte med oss sushi från ett hak strax nedanför Mattias lägenhet och åt med Air och Moby som bakgrundsmusik.Mattias var lite bekymrad över att han inte hade fått några maki-rullar med sjögräs.
Resten av kvällen smälte vi maten, pratade om allt och lite till, fortsatte lyssna på Air och...spelade lite Sten, sax, påse förstås.Jag sov över en natt till, och plötsligt så blev det fredagmorgon.
Fyllde på Mattias spelningslista med lite musik som jag tyckte att han skulle börja lyssna på. Som t ex Supertramp.Tiden gick. Jag packade ihop mina grejer och därefter begav sig både jag och mitt sällskap ut i ett soligt men lite kyligt Göteborg.Vi promenerade längs avenyn och vidare mot Centralstationen. Det var dags för mig att åka hem till byn igen.Sen var det puss och kram, ha det så bra! och så satt jag på mitt tåg mot Alingsås.
Fina dagar i Göteborg. Imorgon är det nyårsafton och då blir det ännu mer rajtan-tatan.
Vet ni vad?
Jag vet, vi ses och hörs imorgon!

Puss och kram, fred och kärlek // Josefine

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjenna, tittade förbi /händer titt som tätt/ och måste säga att Supertramp är det bästa! Svårt att förklara (märklig musik!) men shitt vad det är bra! :D

ps. skön blogg, gött bohemiskt liv du verkar ha ;)

// Jonatan Flor+en